24.01.2013 г., 10:32 ч.

Когато си отиваш 

  Поезия » Любовна
1321 0 15

Когато си отиваш, стъпвай бързо!

Познавам се и знам, че ще те спра.

Ще се опитам със любов да вържа

студената ти, каменна душа.

 

Когато си отиваш, не поглеждай

със ледени очи за миг назад!

Познавам се и знам, че ще изглеждам 

като вълчица, виеща от глад.

 

Когато си отиваш, не посягай

да ме погалиш със безчувствена ръка!

Познавам те и знам, че ще избягаш,

когато ти се хвърля на врата.

 

Когато ти се моля да останеш,

забравила за гордост и за свян,

познавам те, знам, няма да се хванеш

на моя прост, наивничък капан.

 

Тръгни си бързо, без да се обръщаш!

Да мога част по част да събера 

частичките от гордата си същност,

да стана и да продължа...

© Керанка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??