4.08.2011 г., 14:55 ч.

Когато си затръгва лятото 

  Поезия » Любовна
1186 0 3

                                                  Когато си затръгва лятото


Kогато си затръгва лятото
и бърза да се слее с есенна позлата,
с последен слънчев лъч в сърцето ти - богатото,
ме целуни и пожелай да върнем лятото...

И изпрати ми шепот на  треви,
възкръснали под влюбените ни тела
в стихийна страст от морските вълни,
за миг  ме докосни с лъча
на слънцето, оставило
в сърцето ти следа...

Когато си затръгва лятото,
през облаци от дъжд, в мъгла,
не бързй да загърбиш неизпятото
и да отлитнеш с птичите ята...

За миг се спри...
да вкусим плод от лятото
и да запазим спомена за мараня,
когато си затръгва лятото...
да го изпратим с обич, не с тъга.



                                                  04.08.2011Г.

 

© Лидия Сиркавара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • do Traum (Цвети Йорданова):
    Благодаря, Цвети!
    Радвам се,че ти хареса моето стихче!
    Поздрави с много пожелания за обич!
  • Много,много харесах!
  • Красиво стихотворение, наситено с философска символика и послания за обич! Поздравявам те, Лидия!
Предложения
: ??:??