Когато светът стане по-малко лош
и покаже душата си цветна,
тогава Козет ще прегърне Гаврош
и в очите искрите ще блеснат.
От тлеещи въглени огънят нов
възроден ще погали земята
и всеки бродяга ще стане герой,
а сестрите ще вярват на брата.
Отново цветя ще обкичат деня,
а нощта ще е дом на щурците.
Самият Иисус ще протегне ръка,
благослов ще дари на душите.
Ще дойде ли някога Светлият ден?
В Содом и Гомор сме си още,
навирили човки и гладни ръце.
Май по-добре Бог да ни прóсти.
© Джим Стоунс Всички права запазени