7.09.2019 г., 9:33 ч.

Когато ти дойде е силна тя 

  Поезия » Строги форми
367 0 0

Заложих сляпо аз на любовта

за да получа щастие в награда.

Но колко е наивна младостта

и колко без вина, и опит страда.

 

В действителност съдбата, без пощада,

на изпитания души подлага

и виждам злобата, дете на ада,

как с подла власт и с мъка ни разтяга.

 

Животът е борба. Не ще избяга

стремежът ми чрез теб, не ще съм сам.

Очакването в мрака не предлага

блага от рая, ни градивен плам.

 

Любов без теб е празна за света.

Когато ти дойде е силна тя.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??