Не вярвам в празни приказки за вричане
и в клетвените думи за любов!
В очите ти да прочета: „Обичам те!”
по-ценно е от всеки благослов!...
Когато със ръцете се докосваме,
по вените ни да протича ток!
И любовта, ще можем ли, въпросът е,
да я опазим в тоя свят жесток?
На думи няма да се доверяваме,
ще следваме сърдечния сигнал.
Когато видим с теб, че остаряваме -
ти пак красива, аз пък - побелял,
ще седнем в есента отвън под кестена,
и както някога ще помълчим,
край нас ще тичат внуците, естествено,
а ние за ръце ще се държим!...
© Роберт Всички права запазени