12.05.2010 г., 16:48 ч.

Когато Зорбас сиртаки танцува... 

  Поезия » Любовна
1155 0 8

 


Когато Зорбас сиртаки танцува...

Когато Зорбас сиртаки танцува,
южният вятър ти гали косите...
Той ти е Силата, дето вълнува,
делийското той е в очите...

Когато Зорбас сиртаки танцува,
той ти е малкото щастие...
Хляб, риба, вино... Кръвта ти лудува...
Той е Светото Причастие...

Когато Зорбас сиртаки танцува,
дърветата клони са свели...
"-Напред!", посред щорма очите бълнуват
и са влюбени пак каравелите...

Когато Зорбас в сиртаки полита
той е и цвете и вопли,
Нежната вечер, ръце що преплита...
Той е в очите ти топли...

Когато Зорбас сиртаки танцува,
Бог на земята е слязъл...
Прости! Само в стих вечерта ти целувам...
"- И аз от гириз съм излязъл..."


© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??