19.12.2010 г., 15:23 ч.

Кой 

  Поезия
783 0 2

Кой го цени?

Живота отмерен?

Кой го цени?

Народ ли безверен?

Кой благодари

за въздуха, водата,

за здравето, храната...?

Кой опрости –

ближен, приятел верен?

Кой се помоли

за грижите на брата беден?

Кой ръка подава

на отчаян в пропастта

и не се страхува

смел в опасността?

Кой може да обича,

без изгода да извлича?

Кой любов раздава

от любов, а не за слава?

Кой различните от него тачи?

Кой за другите до него плаче?

Кой за прошка моли?

Кой със зло се бори?

Кой цени я красотата

на сърцето и душата?

... Но цени се красотата

на лицата и телата...

 

 

© Фей Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз мисля,че има кой!Всички които имат в сърцата си светлината на поезията...са тези,които...могат всичко това!
  • и аз това се питам,Фей
Предложения
: ??:??