10.04.2011 г., 20:15 ч.

Кой? 

  Поезия » Философска
413 0 0

                                                     09.04.2011

                                                     Станишев за АЕЦ "Белене".

 

                     К О Й?

 

Щом нещо нейде замирише,

веднага надаваш злобен вой.

КОЙ да изпие

                    горчивата чаша...

Макар добре да знаеш

КОЙ е забъркал

                     горещата каша...

ТЯ, ИСТИНАТА,

                         винаги е гола!

Нали на всички ни е ясно

КОЙ, КОГА е вързал Вола

         на Руснаците за Кола?

И сега на огъня

              друг трябва

                           да се пържe!

КАК от КОЛА,

                  ВОЛА да отвърже!

Така, че никой

                       да не се опари 

от огъня на атомни

                                   пожари... 

Че, ако не дай, Боже,

                попаднем в Пожара, 

ще заглъхнат всички вопли

             за Любов и Изневяра...                    

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??