5.06.2008 г., 15:52 ч.

Кой кого излъга 

  Поезия
741 0 3
Мене ли излъга или себе си -
когато каза, че не си обичана.
Всичките ми чувства днес за тебе са,
както и навремето, заричам се.
Както и навремето, когато двамата
обаятелно прегръщахме телата си,
а сълзите в очите ми ги нямаше
и нямаше в душата ми зачатъци
на тъга по твойта есенна прегръдка.
Тъга по твойта всичката пространственост.
И в миг засяда цялата ми глътка,
когато осъзная: "Ех, пораснахме!"
И това да сме далеч един от другиго
не трови, не ранява днес душите ни,
чувствата - кога ги потушихме ние,
че днес живеем без любов

                                          и ни е хубаво?

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вики бе лаконична - и аз щях да напиша нещо подобно...!
    Поздравления, Валери!
  • Тъжно е,че ви е хубаво без любов.6
  • Без любов живота е спокоен,
    но дали е истински се чудя...
    Уж щасливи, търсиме я в спомен
    и сломени плачем щом я губим.
Предложения
: ??:??