11.04.2019 г., 10:10 ч.

Кой командва 

  Поезия » Хумористична
306 1 3

Кой командва вкъщи,

кой властта държи?

Туй въпрос е мъжки,

като камък ми тежи.

 

Все си мисля, че съм аз,

щом съм мъж. Нали така?

Бог ми даде тая власт,

да управствам у дома.

 

А жената:" Стой сега!

Бил началник? Ха така!

Сам си вкарваш автогол,

ще вечеряш  хляб и сол!"

 

И синът от кой видя,

пак ме дърпа за ръка.

"Тате, тате, с мен ела,

да ми купиш тез неща..."

 

Даже кучето ме лае,

вдига предните крака.

То горкото, как, ще знае,

че съм кротичка душа?

 

Тъщата ми носи сладолед?!

Май преврат ми стяга!

Прави " в сянка" кабинет,

на властта ми, ще посяга.

 

Кой парада води,

кой ключа държи?

Вкъщи пълно със войводи!

Четник само аз, уви!

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??