6.04.2020 г., 11:47 ч.

Кой пише историята 

  Поезия » Философска, Гражданска
611 0 1

 

Дали народът, тоест

И ти, и аз, и всички нас.

 

Дали великите водачи

С талант, амбиция и власт.

 

Или пък алчни политици,

наужким вещи познавачи,

а всъщност истински смешници.

На благи вести продавачи,

но много често и мръсници.

 

Дали жестоките палачи

изцапали ръцете с кръв

в името на висши цели

 

Или случаен минувач

от бог орисан да е пръв.

 

Или безлики историци

и хроникьори на събития,

анализатори, критици,

на истината глашатаи,

истина на победителя.

 

Или там горе вечен разум

чертае нашите съдби

и ту обича, ту презира

преходните си творби?

 

Дали до края да играем

в живота скромната си роля?

Или неспирно да мечтаем

и следваме по своя път

своята свободна воля.

 

Невидими ръце неспирно

пишат вечните архиви

кой точно пише има ли значение

ако се чувстваме щастливи?

 

 

 

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако сме щастливи, наистина, не ни пука, но нима всички хора са такива?...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??