1.04.2011 г., 0:03 ч.

Кой сгафи със Кадафи... 

  Поезия » Гражданска
1087 1 8


Кой сгафи с Кадафи...?

За кой ли път „Световната „общественост“,
отново безхаберно лука сгази.
Опитва се с изкуствена мъжественост
статуквото си гнило да запази.

С изтъркани отдавна обещания
препуска по света, пожари пали,
а на стъкмените си съвещания
дори с провалите си тя се хвали.

Как селективното
ѝ полезрение
в Египет, Сирия, Бахрейн и Тунис, ,
Оман и Йемен…“не видя вълнение“?!!!.
А в Либия...!? – веднага знака минус.

И без дори да мисли… яко сгафи,
но скоро тя до шия ще потъне
в пясъците заедно с Кадафи,
без чаканите лаври да пожъне

 

                                                       Христо Запрянов

© Христо Запрянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??