16.09.2021 г., 15:13 ч.

Кой ще ми каже... 

  Поезия » Свободен стих
710 1 1

Кой ще ми каже...

 

Кой ще ми каже,

кога човека е прав?

И как,ако самия не знае,

че живее в грях!?

Възприятия разни

и толкова много следи...

Как от тях да познае

по коя да върви.

Всеки своята истина гони,

и не признава дори,

когато от нея повече него боли.

Стиска здраво юмрук,

в който своето его държи, 

и върви ли, върви

докато стигне финала

и едва там осъзнава, 

че от тази негова истина,

сърцето кърви.

Хайде,кажете ми вие-

кога човека е прав?

И защо чак накрая 

той проумява, 

че живеел е в грях?

 

Иван Стоянов 

 

 

 

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??