Кой ще ми каже,
кога човека е прав?
И как,ако самия не знае,
че живее в грях!?
Възприятия разни
и толкова много следи...
Как от тях да познае
по коя да върви.
Всеки своята истина гони,
и не признава дори,
когато от нея повече него боли.
Стиска здраво юмрук,
в който своето его държи,
и върви ли, върви
докато стигне финала
и едва там осъзнава,
че от тази негова истина,
сърцето кърви.
Хайде,кажете ми вие-
кога човека е прав?
И защо чак накрая
той проумява,
че живеел е в грях?
Иван Стоянов
© Иван Стоянов Все права защищены