Кой ще сложи одеждите на Бога...
И ще каже, Господи, не мога!
Ще заспи от майчината песен тиха...
от бабината приказка за плът горчива.
Самота... от пламъка на свещ, искра
разкрива твоята душа.
Раздава вяра... но съвестта те гложди,
като краставица неполята и горчива.
Кой ще сложи одеждите на Бога!?
© Ангел Всички права запазени