Кой си ти?
Кой си ти, та тревожиш мислите ми денонощно?
Приятел ли си, или си враг?
Дали обичаш ме, или ще си тръгнеш скоро,
щом осъзнаеш любовта си, защото те е страх?
Кой си ти? Дали мечтите ни докрая ще ги има,
или във времето ще станат прах?
Дали лято с теб ще бъде всяка зима,
или дори през лятото ще пада сняг?
Знай, че сърцето ми разбито е отдавна
и до днес не спира да кърви, боли.
Отдавна вятърът на спомените грабна
надеждата ми. Не останаха дори следи.
Кой си ти? Какъв си? И какво ми носиш?
Щастие и радост или болка и сълзи?
Носиш ми любов или идваш ти да просиш
да ти дам от себе си, от моите мечти?
Който и да си, дори да си дошъл да просиш -
от моите мечти аз ще ти дам!
Аз имам много! Не, недей да молиш!
Подай ръка! Ето, вече първата е там!
© Яна Танева Всички права запазени