18.10.2013 г., 9:30 ч.

Кой свири хубаво на бас, на туба и на хеликон? 

  Поезия » За деца
594 0 3

Кой свири хубаво на бас, на туба и на хеликон?

Това е най-голямото животно... слон!

За тези музикални инструменти интересни

дори най-ниски  тонове  са лесни.


Вуф, вуф, вуф се чува звук от бас,

отчита ритъма и всеки контра глас.

Той тежък е за всеки да го носи,

а колко въздух трябва... не задавайте въпроси!

 

На баса мястото е най-отзад,

в симфоничния оркестър, а и...

по време на парад.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Достъпно трябва да е за децата, авторе, достъпно! А с някои твои термини и имена на музикални инструмени просто не става.
  • Елена, благодаря за посещенията!
  • Прекрасен оркестър !
Предложения
: ??:??