Кой свири хубаво на бас, на туба и на хеликон?
Това е най-голямото животно... слон!
За тези музикални инструменти интересни
дори най-ниски тонове са лесни.
Вуф, вуф, вуф се чува звук от бас,
отчита ритъма и всеки контра глас.
Той тежък е за всеки да го носи,
а колко въздух трябва... не задавайте въпроси!
На баса мястото е най-отзад,
в симфоничния оркестър, а и...
по време на парад.
© Иван Иванов All rights reserved.