1.11.2007 г., 11:49 ч.

Кой ти каза?... 

  Поезия » Друга
1257 0 25

 

Кой ти каза, че мъртвите плачат?...
Тях ги няма и сън са сълзите.
Тези сънища парят. И значат.
С тях завръщат се (пак!) мъртъвците.

Кой ти каза, че ходят във Рая,
или в Ада, съгласно делата?...
Те са в нас и със нас са докрая.
Те са спомен, погалил душата.

Кой ти каза, че светят в звездите?...
Потърси ги! Нима ги намери?!...
Те са топлата влага в очите.
Няма връщане... Само химери.

Кой ти каза, че с мисъл прегръщат?...
Пускай болката - с нея крещете!
Само в сън и набързо се връщат.
Щом сте заедно, просто... мълчете.

Кой ти каза?... Навярно не знае,
или явно забравил е вече.
Пак боли... Няма страшно - душа е!
... Будна си. И те пак са... далече.



30.10.2007 г.
Дарина Дечева

 

П.П. Моля да не оценявате това стихотворение. Наближава Задушница. Спомнете си за тях. Ако мислите, че ще ви олекне - поплачете...

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??