7.04.2020 г., 8:37 ч.

Кой знае 

  Поезия
969 9 16

Кой знае дали е възможно

на болката в седмото дъно

по мъничко вяра да сложим

за път по човешки задънен?

 

Кой знае дъждът в колко капки

на синьото в облак кротува?

Удобни са старите шапки,

по-лесно за път се сбогуват

 

и вместо очите да плачат,

когато орлите ги грабнат,

усмихват се...  трудна задача-

кой Господ така ги направи?

 

Кой знае какво тихо шепнат

листата на вятърно утро?

Крилата са слаби, но крепнат,

щом совите още са будни!

 

Кой знае цвета на дъгата?

От пъстра вода ли е пила?

В най-черния въглен искрата

е скрила за огъня сила!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??