8.06.2008 г., 17:49 ч.

Който има - раздава... 

  Поезия » Любовна
914 0 38

Попитай ме, хайде -
 колко тона любов
  отдавна раздадох
   в напразното търсене!
    Как всичкото нейно
     изгубване бе
      без право на питане
       и от сърцето ми тъжно -
        внезапно отхапване. 

 

Не, не ми вярвай!
 Във тъмната нощ
  аз богата се чувствах
   въпреки всичко и всеки-
    набързо откраднал
     от тъжната моя душа.
      Който има - раздава,
       (а тя иска на теб да даде)
        и беден е, който си взима.

 

Аз Обич ти давам, но дали ти
 ще вземеш и колко от мене?
  Навярно това е онази съдба,
   решила със мен да играе.
    На облаци Обични аз ще летя,
     когато веднага сърцето ми
      в друго сърце се познае!

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??