5.05.2020 г., 22:25 ч.

Който търси - намира 

  Поезия
912 0 0

Тръгнал момък силен и напет

булка да си дири той навред.
Пътеки много извървял,
ала сред момите, 
свойта нийде не видял.
Търсил момъкът да е красива, 
а и гозбата й да я бива. 
Да е вечно мила и добра
и все с усмивка на уста. 
Разказал всичкото това
на старец, подслонил го у дома. 
Рекъл му тогаз мъдрият човек - 
"Момче, не може всичко да й е наред. 
Гледай да ти пасне по душа
и всичко ще си тръгне по вода." 
Послушал момъкът човека
и поел назад по своята пътека. 
Булка идеална спрял да дири
и се разделил със своите кумири. 

 

Не изминало много време след това
и момата му сама дошла. 
Разпознал я момъкът с душа
и бързо взел я за жена. 
Щастливо заживели двама у дома
и всичко тръгнало им по вода! 

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Човек се учи от що му се случи »

15 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??