24.11.2017 г., 14:55 ч.

Коледа 

  Поезия » Гражданска
705 1 1

Коледа е!

 

Празнична, тържествена, изпълнена с надежда.

По цялата земя празнуват този зимен ден,

обвит с вяра, чистота и снежната одежда,

защото Исус Христос на него е роден.

 

И всеки сякаш по-добър е станал

и планове твори за себе си и своя род,

с цялото семейство здраво хванал

в ръце кормилото на новия живот.

 

И пожелаваме си здраве, щастие, успехи.

На коледна трапеза най-възрастният вдига тост.

Усмихнато и шумно ни се радва всеки

и добре дошъл е в къщи празничният гост.

 

И си обещаваме по божите закони да живеем

и да пазим и множим земните блага.

Доброто поведение и труда си да възпеем

и ежедневната ни работа и с вярата в това.

 

Защото ни пътеката божия син показа

и посоката, в която трябва да вървим

и с живота си и себе си наказа

за да ни научи как лошото да победим.

 

Коледа е!

 

© Стефан Цеков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Мамината Коледа »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??