17.12.2013 г., 22:34 ч.

Коледа е 

  Поезия » Гражданска
530 2 0

                    Коледа е

 

Коледа е, Рождество Христово,

всеки е с надежда за нещо ново,

ново начало, нова любов, нов късмет,

за благоденствие и просперитет.

 

Камбаните празнично бият сега,

в небето блести Витлеемска звезда.

Шепот божествен докосва душата,

дава надежда и стопля сърцата.

 

В тази коледна нощ, тиха и свята,

шепнем молитва за мир на земята,

да пречупим леда между хората,

да прогоним омразата, злобата.

 

Коледа е, бог Исус пак ще се роди,

дано объркания ни живот да подреди,

душите притихват от лъча на светлината,

нека Бог дари радост за нас и за децата.

© Полина Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??