27.11.2023 г., 12:57 ч.

Коледа на моя праг 

  Поезия
287 3 3

КОЛЕДА НА МОЯ ПРАГ

 

... сняг на дрипи и парцали сипе сивото небе,

щом навън завият хали, паля вехтото кюмбе,

под прозореца ми зимен в ледената мърчина

Дядо Коледа ще мине със звънливата шейна,

чай и шепа петифури съм му турил – да яде,

сигурно пресича бури, вихри в снежното перде,

някъде във тежък трафик спрял е старият елен,

 

и Снежанка автографи цял ден пише вместо мен,

Седемте джуджета ринат преспите без снегорин,

и животът – дим в комина! – отлетя за миг един,

и додето зли шофьори му крещят: – Ей, стар глупак! –

Дядо Коледа се бори със прииждащия мрак,

под десницата му блага в миг настана тишина –

тази нощ се спря на прага Божията Светлина.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??