Посветено на внучката ми Кристиана
и на първата й среща с дядо Коледа.
Дядо Коледа намина
днес във детската градина
със подаръци дузина
зарадва всички таз година.
Гошко, Криси, Николай,
Катя, Ваньо и Мария -
как старикът да познай
кой е по-по-най добрият.
Затова дари той всички
със подаръци наред:
кукли, топки, самолети,
конструктори, коли безчет.
Сред усмивки звънки,детски
елхата ярко засия;
на върха й, ето, блесна
звездата коледна. Изгря.
Всички са така щастливи.
Смейте се, скачайте, деца,
пейте, стихчета редете
Коледа е. Стават чудеса.
© Надежда Всички права запазени