Коледен Пирует
Навън снежинките бавно падат,
своя последен пирует танцуват.
В камината дърветата бавно си горят,
а чорапчета отгоре ù стоят.
В хола една прекрасна, окичена елха,
с островърха звезда на върха.
Под нея някой подаръци забравил
или може би умишлено оставил...
В спалнята се гушили мъж и жена,
взаимно си отдават те своята топлина,
спят и почиват, уморени от нощта.
Празници, приятели, веселия и песни мелодични,
напитки и гозби най-различни.
Тоз` светъл празник, всичко е това,
но не и за мен,
седя аз сам, във своя студен кабинет
и имам само коледния пирует.
© Божидар Лазаров Всички права запазени