Стая... Четири стени... Навън - сипещ се сняг...
Запалена цигара... Чаша вино... Самотен праг...
Свещи горящи... Коледна украса... А тя сама...
Непознат глас "На Коледа стават чудеса"...
Стрелките минават... Пълен вече е пепелника...
Празна бутилка... Тя мълчи, а ù се иска да вика...
Продължава да вали... Навън е бяла покривка...
Затворена... На лицето ù остана черна усмивка...
Почти полунощ... Времето минава... Последен фас гори...
Елха, неукрасена... Празника с виното тя сподели...
На Коледа става ли чудеса? Нейното чудо -
кутийка празнота...
© Ива Всички права запазени