Dec 29, 2009, 6:30 PM

Коледен подарък 

  Poetry » Other
692 0 2

Стая... Четири стени... Навън - сипещ се сняг...

Запалена цигара... Чаша вино... Самотен праг...

Свещи горящи... Коледна украса... А тя сама...

Непознат глас "На Коледа стават чудеса"...

Стрелките минават... Пълен вече е пепелника...

Празна бутилка... Тя мълчи, а ù се иска да вика...

Продължава да вали... Навън е бяла покривка...

Затворена... На лицето ù остана черна усмивка...

Почти полунощ... Времето минава... Последен фас гори...

Елха, неукрасена... Празника с виното тя сподели...

На Коледа става ли чудеса? Нейното чудо -

кутийка празнота...

 

© Ива All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??