13.12.2009 г., 23:35 ч.

Коледна песен - участие в Трети Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия » Друга
480 0 7

КОЛЕДНА  ПЕСЕН

Зимата, сняг, коледари

влизат в свещения храм.

И ще пребъде България,

както ще съмне, аз знам!

 

С чудния глас на Орфея,

с древния Перперикон! -

Все се дивя и немея,

моя земя, теб поклон.

 

С меч Аспарух те е бранил,

свирнел ли тръбният рог!

Тази земя днес ни храни,

щедро дарена от Бог.

 

Странджа-Сакар, нестинари,

вино и ябълков плод,

дрян и колач, коледари,

тук сте под снежния свод!

 

Знам, ще преминеш, Родино,

този техничен, груб век

и ще посрещнеш във синьо

онзи духовен човек,

 

тук, наследил наш'те гени,

наш'та пролята в бой кръв,

в тази земя преродена

под непокорния връх!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??