4.12.2019 г., 10:14 ч.

Коледни въжделения 

  Поезия
843 0 2

Вече вън се свечерява

и в душите ни изгрява

на НАДЕЖДАТА звездата -

с чудна мощ са днес словата

 

и, от устни промълвени,

в дело ще са претворени...

Избуява светла ВЯРА:

тръгва си година стара

 

и ще отнесе далече

всичките злини и вече

носи Новата Година

по смълчаната пъртина

 

дни щастливи и честити...

Да сме здрави! Да сме сити!

С дрян, с венчета по вратите,

с вкусни гозби по софрите

 

срещаме Година Нова...

Да се сбъдне благослова!

Мир и сговор - на Земята!

Да са все добри делата!

 

Радостите да не спират -

като ручей да извират!

ЛЮБОВТА - като жарава -

домовете ни да сгрява!

 

© Петрана Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Системата не позволява кандидатстване след срока. Следователно е качено навреме, вероятно вечерта, а редактор го е одобрил сутринта. Затова пускам тези няколко дни след кандидатстване. Накратко, тук всичко е наред. Успех от мен!
  • Хареса ми, но не си ли закъсняла за конкурса, вече сме във фазата на гласуването. Творбата ти е достойна, макар че е повече насочена към новогодишните наричания. Но аз и се насладих, Петра!
Предложения
: ??:??