Тиха нощ, Свята нощ
Някой коли прАсе с нож.
Прасето грухна и мигом разбра –
скоро ще стане на вкусна кайма.
А от тъмата изскача дете,
което в ръчичка стиска шише.
Греяна ракия да поднесе
а за мезенце - свинско уше.
Черно дробче на скара цвърчи,
а домакинът кървавица вари.
Свинско със зеле във фурна се готви.
За коледната трапеза да се подготви.
Всичко приключи тъй бързо сега
за тази голяма и вкусна свиня.
А пък колачите чак до сутринта
ще хапват, ще пийват, ще тропат хора.
© Слави Комитов Всички права запазени