23.12.2019 г., 8:35 ч.

Коледно 

  Поезия » Хумористична
784 6 14

– Сине, тази вечер, знаеш,

е вълшебна за децата.

Ако мъничко потраеш

и ще звънне вън шейната.

 

– Ех, каква шейна, бе мамо!?

То, шосето не е бяло.

Кратък дъжд поръси само.

Още сняг не е валяло.

 

– Днес е пълно със магии.

Над гори и над полета,

със елените – фурии,

тя лети като комета.

 

– Приказките са чудесни,

но отнасям се скептично.

За мутанти неизвестни,

в Гугъл проверявах лично.

 

– После Старецът, добрият,

през комина ще се спусне,

че подарък да открият

сутринта деца послушни.

 

– Той да влезе през комина?

Как така ще се натика?

Ние нямаме камина.

Може би през климатика?

 

Само глупости повтаряш.

Спорът е съвсем излишен.

Мила мамо, май забравяш,

че съм петдесетгодишен.

© Vasil Ivanov Всички права запазени

- Петгодишен ти акъла...
Гледам, ста́нал си голям!
Срокът ти е поизтекъл,
а ергенстваш все пиян!
На еленчета не вярваш ...
  726  17 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??