23.12.2012 г., 10:45 ч.  

Коледно Ангелче 

  Поезия
1543 0 21

      КОЛЕДНО АНГЕЛЧЕ

                         На Ангела

 

 

Тиха нощ е... При мен долетя

от далечните чужди градини

ангел бял. И по тебе, врата,

някой чука със пръстче любимо.

 

Ей ти Чудо! Но не, не съвсем...

Мойто внуче живее в чужбина.

И не знае къде е Едем...

И не знае какво е Родина...

 

Бяло Ангелче, мило, здравей!

Сякаш птиче изгубено гушнах.

То видя как сълзите се смеят

и към него летят непослушни.

 

Тъй ще бъдем по Коледа ние

във прегръдките здраво слепени.

Нека зимата вънка да вие

и да трупа тъга над колене.

 

Аз ще пъдя бодливия час,

в който куфарът пак ще открадне

две трапчинки, усмивка и глас...

... Бързо влизай, навярно си гладно...

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??