17.12.2015 г., 18:31 ч.

Коледно пожелание 

  Поезия » Друга
322 0 0

Коледно пожелание

 

Елените морни все носят се в бяг,

шейната лети отдалече.

Да бързат подвиква им старецът благ,

понеже здрачава се вече.

 

Дори да си тъжен, шейната срещни,

дори да потискаш обида.

Усмивка от обич във нея мушни —

при хората тя ще отиде.

 

Дете ще сурвака и твоя гръб як

и радост в душата ще светне,

ще бъдеш пречистен кат’ коледен сняг,

надежда ще имаш несметна.

 

На себе си малък грях сам ще простиш,

на други — неправда нелека,

рода и приятели ще навестиш,

ще дойде хабер отдалеко.

 

Във баница топла добрата жена

ще скрие грижовно късмети

за щастие, здраве, успех, бъднина

на многая, многая лета!

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??