Колко години ще бягаме
един от друг и ще се нараняваме?
В колко постели ще лягаме
от болката си да избягаме?
Всеки миг крием сълзите си,
правим се, че така е по-добре,
всеки миг лъжем душите си,
че някой ден любовта ще умре!
Но и двамата тайно знаем,
че тя е нашата съдба
и колкото и да се заблуждаваме,
малък ще е за нас света!
Колкото и да се преструваме
на непознати един за друг!
Със съдбата си не може да хитруваме -
тя ще ни връща тук,
където били сме двамата,
където открихме се с теб!
Лек ще е спомена за раните,
но за сърцата ни няма лек!
© Теодора Цонева Всички права запазени