12.04.2017 г., 13:49 ч.

Колко малко трябва 

  Поезия » Любовна
900 4 2

Хляб и сол. И хубава жена.

Чаша вино и една цигара.

Всичко друго само суета.

Празни думи. Фалш. Лъжа. Поквара.

 

Колко ли е нужно щом си жив?

Покрив. Топлина И дума блага.

И тогава ти ще си щастлив

с малко обич! Твоята награда.

 

Колко струват купища пари?

Може ли душата да се купи?

Стигат ли за всичките сълзи,

щом доброто между нас се счупи?

 

То е като чаша от кристал

нежна, тънкостенна и чуплива.

Щом на другите добро си дал,

дните ти до край ще са щастливи!

 

Чаша вино. Хубава жена.

Хляб и сол. Запалена цигара.

Другото е само суета!

Празни думи. Фалш. Лъжа. Поквара!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Еха! Колко малко е нужно на човек, за да бъде щастлив! Поздравления!
  • Браво,Георги!Искаш само лирични и постижими неща.С талантливо желание ще ги постигнеш,което е налице.🐎
Предложения
: ??:??