2.03.2011 г., 21:01 ч.

Колко много притежаваш 

  Поезия » Друга
658 0 0

Когато излизаш навън и ти е студено,

си помисли колко голи деца се гушат навън в студа.
Когато се прибереш уморен от работа и нямаш приготвена трапеза,

се сети колко хора нямат дори и хляб у дома.
Когато вечер се събудиш припотен от кошмар,

си помисли на колко хора кошмарът им е наяве.
Когато ти се доплаче, не го прави!

Просто ми се обади...

и аз ще бъда до теб, когато ти е студено,

ще съм приготвила вечеря, когато се върнеш от работа,

ще те гледам нощем, докато спиш, за те пазя от кошмарите,

ще съм до теб, за да нямаш причина да заплачеш.

Тогава си помисли,

колко хора са сами

и колко много притежаваш ти.

© Евита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??