Една кокошка,
с две пиленца.
Общо пет лева.
В гърлото буца.
Съсипана кариера-
бутилка уиски.
Общо двайсет лева.
Разтегнати нерви.
Кутия цигари,
килограм кафе.
Петнайсет лева-
недоспали нощи.
Замине ли си любовта,
сменяш с диоптри,
розовите очила...
в малките хранителни
стоки на нощта.
© Станислав Русев Всички права запазени