1.12.2012 г., 10:38 ч.

Колко съм голям 

  Поезия » За деца
689 0 1

                                        Колко съм голям

 

Ставам вече аз на 2 годинки,

колко съм голям,

вече всичко знам.

Сам аз правя пиш и ак

и обличам си се сам.

 

Мама ме нарича "мечо",

а пък тати "Барси",

както и да ме наричат,

аз съм си - Борис.

 

Пакости - не ми са чужди,

нито пък - бели,

все си искам да играя

и бели да правя.

 

Много ме обичат всички,

много ми се радват,

"Слънчице" съм аз за баба

и "Меченцето" за мама.

 

Казвам думичките - мама,

тата, дядо, баба,

всичките животни зная

и плодове любими.

 

Често всички казват ми:

"Не прави това, Борисе,

и не пипай тук!"

Но за света около мен

всичко искам аз да зная.

 

Днес, на моя ден рожден,

аз ще духна 2 свещички

и с гостите - дечица,

ще играя до насита!

 

на внука ми Борис

от баба Дани

 

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??