Колкото и да се опитвам да забравя...
Все не се получава...
Все си тук и там....
Мислите си, човек не може да е сам!
Бориш се, бягаш...
Падаш, ставаш, изтупваш се и продължаваш!
След време поглеждаш пак назад и виждаш...
Виждаш смелостта... Тогава поогледаш се и казваш си,
че няма смисъл да се боиш от сенки и тъми....
Всичко туй химера е една,
голяма, тъжна, празна самота...
Но недей, не мисли сега...
Що туй то е красота, любовта?
Всичко туй едно е зная....
Химери са това, без които сив ще си остане света!
Затова усмихни се и запей!
Погледни ме и изгрей!
Нека сивотата и тъгата изчезнат и изместят опаката усмивка,
защото ТИ Си... този, който внася красота и разхожда се сега на тази Земя, обгърната от сивота и самота....
Усмихни се и запей!
За новия ден изгрей!
Покажи се на света, нека види той сега, че тук си ти и макар сама...
Отново цвят има в твоята душа...
© Анастасия Кенеди Всички права запазени