24.05.2007 г., 11:29 ч.

Комар 

  Поезия
529 0 8
- Хей, комар, къде си ти?
Я кажи, къде се скри?
Да те хвана със ръка,
да те смачкам ей-така,
щото лош си, хапеш ти
мойте бузки и уши.

- Тук съм, тук съм, на тавана.
- Лоша битката ще стане.
- Аз пък няма да се дам -
пак ще те ухапя там.

- Тъй ли? Я ела ми тука.
Бой настава, тупа лупа,
чаши, вази и картини...
всичко тук май ще се срине.

А комарът се не дава,
боен вик: "Бъзззз!" той надава.
Но когато Слънчо влезе,
тук през нашите завеси,
тежко той ще се разкайва,
в ъгъла ще се спотайва.

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??