12.03.2011 г., 10:56 ч.

Комар-мафиот 

  Поезия » Гражданска
584 0 3

 

Имаше един комар -
"Кръвожадния" наречен.
Беше той разбойник стар,
беше мафиот изпечен.

Все момци дебеловрати
главорезите му бяха.
От грабежи и от рекет,
окръзите пропищяха.

Често пъти - арестуван,
след това - освобождаван.
И на съд ако бе даван -
неизменно оправдаван.

И се движи в обществото,
с депутати разговаря,
и фондации подкрепя,
и дори се среща с царя!

И така.

Ала веднъж
мафиотски сгазил лука,
и, без много разправии,
мафията го пречука.

МеВеРе-то - да немее!
Мафията - да живее!

Че, във нашата държава,
тя възмездие раздава!

 

2004.

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??