24.02.2019 г., 16:09 ч.

Компромисно 

  Поезия » Философска
522 0 5

             

Снегът за първи път е навалял.
Облича ранна утрин рокля бяла,
а после някакъв пиян клошар
пътеката пред нас окаля цяла.

 

Безкрайно трудно е да бъде красота?
С вълшебството си да спаси скептика.
Защо това е само миг, a сетне – самота?
Така ли ти, Живот, напред ни тикаш?

 

С компромиси изпълва се денят.
Знай винаги ще срещаме клошари,
които приказната красота ,
да калят със обувки стари. 

© Светлан Тонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??