22.07.2012 г., 13:30 ч.

Коне с капаци 

  Поезия » Философска
788 0 4

Бе расов кон–див, буен,силен ат!

Не търсеше ни почести, ни слава!

Не знаеше седло, ни зоб, ни впряг,

ни как на слаби може да прощава!

 

На старта сам застана мълчешком.

До него с незатихващи мераци,

с развети гриви и сподавен стон

в кушия втурнаха се куп коне с капаци!

 

Той в гонката се включи на шега.

Но щом видя как юрват се стремглаво,

му стана ясно всичко на мига–

копитата зачаткаха по-здраво!

 

Препуснал към далечния финал,

жребецът не очакваше овации...

Роден да победи, не би се дал

да го задминат куп коне с капаци!

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??