27.12.2017 г., 19:13 ч.

Конкурса ми за доктор 

  Поезия » Оди и поеми
352 0 0

КОНКУРСА МИ ЗА ДОКТОР

Бях в Пловдив.Месеца не помня.
Навярно беше в  пролетта.
Печеше слънцето бездомно.
Аз цял ден сядях да чета!

Гостувах на един роднина,
в хотел не бих си позволил!
И там събирах ум и сила
и от света ни бях се скрил...

След четенето обикалях,
града бе в моя интерс.
Момичета случайни свалях,
макар да не се смятах спец!

В Кючук Париж бях на квартира,
там беше моя братовчед.
В кварталната градинка спирах,
да си отдъхна след обяд.

Така се готвех за конкурса.
Аз бях отличник на класа .
Четях, а и запомнях бързо,
нещата водех за носа!

Аз темите отхвърлях бавно,
четях със молив във ръка.
След туй повтарях всичко, байно,
и ученето бе това!

А изпита бе в три предмета,
по български и за Павлов.
И химия от"три"морета
и трудности от тоя род!

Аз химията преповторих,
реакциите и разбрах,
и с "бито" аз също сторих,
със българския се разбрах!

Във себе се аз бях уверен,
защото винаги четях.
Не бях на улица намерен,
затуй и лесничко успях...

Макар, че в мен адреналина
да ми пълзеше по гърба,
да се опитва да ме срине,
нотвих  беше моята тръба!

Подготвих се аз общо взето
и чаках да се изявя!
И както при мен бе прието
при първите  да се вредя!
 
Бях взел кетапа от .Ф.О-то,
макар и трудно, но успях!
И със бележката приета,
и  аз в живота завървях!

Аз бях отличник във конкурса
и в първите места се спрх.
Записаха ме във мед. курса
и тъй в живота завървях!

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??