26.05.2013 г., 11:20 ч.  

Конникът 

  Поезия » Любовна
432 0 0

Конникът


Той идва от далечен път
и през небесните простори
стрели изпраща в мойта гръд
с любов пропити и с отрови.

Той идва в пламъци и в дим,
и сред жаравите обяздил дракон,
препуска с дух неустрашим,..
смълчан, суров, безстрашен.

Той сладка болка .. и отрова,
роден за подвиг и борби - върви
през зной и в мраз под небосвода,
над истини, над клетви и съдби.

Той идва от далечен път
и през небесните простори
с любов изпълва мойта гръд -
любов пропита и с отрови.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??