15.12.2011 г., 11:28 ч.

Консервата 

  Поезия » Гражданска
422 0 0

                                                15 май 2007 г.

                                      "Бай Ганю" на сцената

                                    на Пловдивския театър

 

                      Консервата.

 

Гледа вече почти сто години

                         "Бай Ганю" на  Алеко.

Гледа и на себе си се смее до сълзи!

Хей там от балкона, от височко

                                                и далеко...

Присмива му се до насита,

           а да се превърне в друг

                       не иска даже да опита...

С Балканския инат,

           оня, на магарето присъщият,

поне още години триста

                        ще си остане същият...

Обещавам!

След години триста

               във театъра ще вляза пак!

Да се посмея и да те видя

                 пак със същите дисаги, 

                                 мозък и калпак...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??