С Дух е заредена Материята!
Той решава Защо, Къде, Кога, Как и Какво става!
По Неговите Директиви и Критерии
Движението Вечно се направлява...
Без последната капка
долята от Мишката,
в земята остава си Ряпата,
колкото и задъхано останалите да дишат.
Въпросът в нашата сбъркана приказка
е, нашата Мишка по пътя до тук
къде по дяволите сме си изгубили
и не се получава Енергийният Ни Статут?
Загазили сме я по-зле
на Стайнбек от момчетата
и нашето пресмятане в жаби,
няма да ни върне Мишката на пътеката.
Не открием ли Мишката -
Опорната Точка, завещана ни от Архимед,
ще продължаваме, на Лопуш да пишкаме
и да ни се счува, като звук от Симфония снет.
19.09.2023г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени