След хиляда дълги зими
на планетата Земя,
в консервирани руини
край Китайската стена,
група учени откриха
под бетонен… саркофаг
исторически реликви
с много важен, артефакт:
скелети на двама души
легнали лице в лице,
със скафандри и ботуши,
с телефони във ръце.
Те разнищиха веднага
пожълтелия Айфон,
да прегледат паметта му
и му чуят всеки тон.
Само час, и бяха с извод,
че по наши времена
са живяли… първобитни,
малоумни същества.
Юри Йовев
Април 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени